Подложка за чаша с Цветето на живота

От отпадъчните кашони могат да се направят много неща, сега ще ви покажа как да направите подложка за чаша. Избрах за декорация Цветето на живота - геометрична фигура от припокриващи се кръгове, образуващи цветя. Тази фигура е част от свещената геометрия, а някои дори вярват, че може да структурира водата, като ни носи здраве, позитивна енергия и хармония, затова какво по-подходящо приложение от подложка за чаши?! Независимо дали вярвате или не в това, с този проект може бързо да създадете нещо функционално и практично за не повече от 30 минути. Какво ще ни е необходимо:


  • отрязано парче картон от кашон с размери 10/10 см.
  • линийка 
  • пергел с молив
  • ножица
  • маркер и/или различни цветове флумастери
  •  универсален лак

Първо намираме центъра на картонения квадрат, от който очертаваме с пергела един кръг с диаметър 2,5 см. В произволна точка от обиколката на първия кръг правим втори кръг, без да променяме размера на пергела. Там, където се пресичат първия и втория поставяме отново пергела и очертаваме трети кръг. Продължавате така, като центъра на всеки следващ кръг е в пресечната точка на предните.

Следващата стъпка е да направите контурите на получените цветя. Може да изберете форма подобна на моята, но може да направите и кръгла - въпрос на вкус и желание.
 
Оцветете в предпочитани цветове, като е желателно накрая да напръскате с лак или пък да намажете със силикон за домашна употреба, за да не се размият флумастрите. Може да използвате перманентни такива, ако имате под ръка и да си спестите тази стъпка.

Лесно, бързо, евтино! Приятно творчество!

Коментари

Unknown каза…
Много е красиво!
Tsveta каза…
Бях приятно изненадана, че и още някой използва вечните символи в Цветето на Живота.
Да, това е реакцията - красиво и въздействащо!
Ето и моите рисунки с основа Цветето на Живота.

http://artworkzone.multiply.com/photos/album/7/7

Ако човек се развива в тази област, може да прозре Сътворението.

А ето и още едно място, където видях подобни изображения
http://krokotak.com/2011/08/tsvete-na-zhivota-da-si-napravim-sami-mandala/comment-page-1/#comment-44704