Опаковъчна "хартия" от найлонови торбички

Наближават коледните празници, които неизменно са свързани с  много подаръци и опаковането им. С този проект може да измайсторите сами нестандартна и рециклирана опаковъчна "хартия", за празника, като оползотворите найлоновите торбички, които се намират с купища във всеки дом. За изработването ще са ви нужни около 1 час, усмивка и добро настроение :)
Зарадвайте близките си и планетата ни!













За този проект са ви необходими:
  • налонови торбички - най-различни цветове (аз използвах от най-тънките, които обикновено се използват за плодове и зеленчуци в супермаркетите )
  • ютия
  • ножица
  • вестници
Нарязвате торбичките, като махате дръжките и дъното, така че да получите правоъгълник. Разстилате един лист от вестник и подреждате торбичките, както ви хареса в цветово отношение. Може да декорирате с форми от различни цветове и щампи. Направете поне 3-4 пласта, за да получите по-плътен материал накрая. Когато композицията е готова, слагате отгоре втори лист от вестник и изглаждате с ютията. Аз използвах най-високата температура. Гладете поне 2-3 минути, за да може найлона да се разтопи и залепи добре. Ще усетите как се намачква под хартията. За това, когато сте готови вече, загладете добре с ръце върху вестника, докато отдолу найлона е все още топъл, за да не ви се набръчка. Махнете вестника и изрежете краищата, за да получите правилна форма, без стърчащи найлончета.
Вече сте готови за опаковането! А най-хубавия подарък е този, който е направен собственоръчно и с много любов ;)

Коментари

Анонимен каза…
Прекрасна идея! Благодаря. Капка