Вълшебна гривна

Или по друг начин казано от дъщеря ми: часовник, на който му се натискат копченцата и те превръща в различно чудовище. Няколко седмици наред, повлияна от часовника на Бен10 носеше на ръката си един картон от чорапогащник, който трябваше да играе ролята на въпросния вълшебен атрибут. Картона съвсем се изпокъса и трябваше да измисля по-издръжлив и интересен вариант. И така докато беше на детска градина се заех с изненадата. 



Материали:
  • ролка от плотерна хартия, защото е по-твърда и с по-голям диаметър, но може да използвате в зависимост от китката на детето и ролка от кухненска или тоалетна хартия.
  • трион или нож/ножица
  • лепило - С200, моментно, за хартия
  • салфетка
  • копчета
  • конци
  • лак
Първо изрязах ролката, за да получа гривната с подходяща ширина. Използвах малко трионче.




След това намазах цялата ролка отвън и от вътре с С200, разредено с малко вода. Облепих навсякъде със салфетка, като оставих да се набръчка, за да се получи по-интересна текстура.
Лепилото съхна около 1 час, но може да си помогнете и със сешоар.
Копчетата в различни цветове залепих с моментно лепило, надявам се да е издръжливо.
Конците (златен, зелен, червен) залепих с обикновено течно канцеларско лепило за хартия.

След като всичко изсъхна добре, напръсках с фиксиращ аерозолен лак - за по-голяма здравина, а и да издържа гривната на мокрене. Лакът е добре да оставите на въздух навън поне 1 денонощие, за да може да изчезне и миризмата.

Новата собственичка на гривната беше меко казано очарована. Веднага измисли приложения на "бутоните". Освен, че може да я превръщат в различни цветове чудовища, имат и други функции:
Розов бутон - става красива
Лилав бутон - става невидима
Кафяв бутон - става умна
Зелен бутон- става страшна
....И настана голямата игра!

Позабавлявайте се и вие с децата си :)

Коментари