Работилница: Свещи в яйчени черупки



 За тази предпразнична работилничка използваните материали бяха единствено отпадъчни - парафин от изгорели свещи, черупки от яйца, кутийки от яйца, ролки от тоалетна хартия. И, разбира се, малко боички, лепило С200 и ето какви ги сътворихме в компанията на Яна, Силвия и Моника :)

 За разтапянето на парафина използвайте стар съд и лъжица, които повече няма да ви трябват. След като е в течно състояние, излейте го в черупките от яйца. Предварително пригответе фитилчета - парченце памучна или вълнена прежда се потапя в горещия парафин, след това веднага се слага в студена вода. Крайчето навиваме на клечица, а останалата дължина на фитила потапяме до дъното на яйцето. Оставяме така да се втвърди.

На Яна й хрумна да направи висящи яйца от останалите ни черупки и прежда - напълни ги с памука, в който беше донесла черупките си, залепи ги с С200 и пукнатините запълни с контурни бои.
Силвия пък реши да направи свещичката си с декупажна техника.
Така и така имаше много за съхнене и чакане, направихме си и кутийки от яйца с декупаж и поставки за яйцата от ролки тоалетна хартия :)

 
 

Кутийката и на малката фея в работилничката ни - Анджи

 И яйчицата с поставките са вече готови - с малко акрилни бои и контури :)




Коментари