Център за зареждане

За съжаление всички ние сме прекалено обвързани с технологиите, които са неизменна част от живота ни - телефони, фотоапарати, електронни цигари и какви ли още не щуротии имат нужда от постоянно зареждане в електрическата мрежа. Предлагам ви един лесен за направа "център за зареждане", който ще поскрие постоянно мотащите се кабели и няма да се налага винаги да включвате и изключвате щепсели, а ще имате едно организирано пространство за тези цели. Дълго време тази идея отлежаваше в съзнанието ми, но ето че и тя намери своето време :)
Какво ще ни е необходимо?


  • разклонител с удължител
  • кутия от обувки
  • едноцветна салфетка
  • макетен нож
  • боя
  • лак 
  • четка
За начало изберете мястото, което ще е най-удобно за организирането на този център. 
Вземете кутия (може от обувки), в която да се събира разклонителя ви, проверете и дали е достатъчна и на височина при включени зарядни. 
Пробийте кръгла дупка (на някои кутии за обувки си има такава), от където ще изкарате кабела на разклонителя. Имайте предвид, че на някои по-нови разклонители щепселите не могат да се разглобяват, ако разполагате с такъв, то тогава ще е необходимо да направите по-голяма дупка  - в този случай е най-добре да е отзад, където няма да се вижда. Ако щепселът може да се разглобява, то тогава може да го направите и да промушите кабела през малката дупка и след това да сглобите отново.
С макетен нож може да изрежете толкова дупки, с колкото гнезда е разклонителя или пък колкото смятате да използвате. 
За декорацията на самата кутия може да развихрите въображението си - може да я изрисувате, да използвате декупаж, да облепите с отпадъчна хартия или текстил. Аз използвах еднопластова салфетка, за да направя този релеф, с помощта на С200. След изсъхване боядисах с темперни бои, а след това напръсках с аерозолен лак. Въпрос на предпочитания и желания!
След окончателното изсъхване вече може да сложите разклонителя, зарядните и да изкарате съответните кабели навън. Може да добавите и надписи кое гнездо за кое зарядно е. Съветвам ви да използвате разклонители, които имат копче за изключване, така докато не използвате контактите ще пестите енергия.
В самата кутия, ако е достатъчно голяма, може да сложите и зарядни и кабели, които използвате по-рядко и да ви бъдат подръка, когато ви се наложи :)

Коментари