Белина върху текстил

Обикновено накапано с белина върху някоя любима дреха може да помрачи настроението ни, но пък винаги може да превърнем дефекта в ефект :)


В случая този експеримент си беше съвсем целенасочен. От Айляк бутика Рали си хареса една блузка, която определи като "рокаджийска" заради металните катарами по нея. Напоследък това е желаният стил на обличане и се опитваме да преправяме наличните дрехи и да измисляме аксесоари към тях :) Въпросната блузка си беше съвсем лилава и поривът ми да прибегна към белината беше надписът "The devil loves versace", който ми се искаше да залича, защото не ми се струва удачно думата "devil" да присъства на детски дрехи. За жалост се оказа, че боята на надписа и картинката на дракона изобщо не помръдна от белината, но пък вече бях започнала и реших да продължа с избелването, защото под лилавото излизаше много приятен цикламен цвят.
























Между предната и задната част на блузата сложих една дъска (може да се ползва и по-дебел картон), за да не попие белината от задната страна. След като се нанесе белината, промяната в цвета се вижда почти моментално, но може да оставите 5 минутки да престои и след това да се изплакне добре с вода и да се изсуши.
























Най-важното е, че Рали си хареса много промяната на блузата и според нея е станала още по-рокаджийска, облече си я и спа с нея през нощта :)

Коментари