Корабен щурвал за декор



Това е един проект за декор в детската градина на дъщеря ми. В представлението децата пътуваха с кораб до различни държави и представяха техните култури.
Материалите бяха основно от отпадъци...отново :) 


Инженерът в семейството помага за разчертаването и изрязването на плоскостта за изолация, която стана основата на щурвала.
Първоначалната ми идея беше да облепя изрязания щурвал с хартия и след това да го боядисам в бяло. Оказа се, че нищо не лепи върху него, затова план Б беше да го омажа и оформя с цимент, който ми се намираше в шкафа.Като изсъхна го боядисах с акрилна бяла боя. Стойката на щурвала е от ролка от плотерна хартия.
Ето и захващането как направихме, за да може все пак и да се върти.  Жалко, че не сме снимали и запушването на ролката отгоре с нарисуван върху картон компас.
За основа използвах кутия от обувки, която напълних с пясък. Знам, че имаше и по-добри решения, но с това разполагах на момента. В стойката също изсипах пясък, за да е стабилно. Както се вижда от снимката, укрепих и с канап слабото място. 

И отзад.
Декорацията е от навити на фитилчета салфетки, имитиращи скъпоценни камъни. Всичко е боядисано с бяла акрилна боя, лепенето е с С200 и топъл силикон.
Ето го и целият му блясък.




Коментари