От консервени кутии и бутилки

 







Ако сте имали бебе, хранено с адаптирано мляко, значи имате тонове с метални кутии. Може да ги използвате за този проект. Важно е само да знаете, че много бързо ръждясват, така че е по-добре да ги ползвате за сухи неща като моливи, копченца, пирончета и т.н. Ако искате да направите консервата за ваза, саксия или нещо друго, свързано с течности и влага, то е по-добре да използвате консерви например от грах, царевица, има всякакви размери и видове. Какво ни е необходимо:











  • метална кутия или консерва
  • канап
  • прежда различни цветове
  • лепило (в случая използвам С200, което е водоразтворимо и лесно се почистват остатъците)
  • четка за нанасяне на лепилото
  • ножица
От естетична гледна точка започваме от горната част на кутията. Намазваме с лепило около 1 см. и започваме да навиваме канапа. Края се подпъхва и застъпва, като навиваме конеца плътно.
Когато сме обиколили вече 2-3 пъти, края е достатъчно добре захванат и може да се изреже, за да не създава неравности. Ако решим да сложим и други цветове, новата прежда се захваща по същия начин. Редувате навиването на конеца и намазването на повърхността с лепило. Ако навивате достатъчно стегнато, може да избегнете използването на лепило, това зависи от личното ви предпочитание. Когато стигнем до дъното на кутията, подпъхваме под последния навит ред и запечатваме с лепило.

По същия начин може да "облечете" и бутилки.































И други варианти:



Коментари