Направи си сам: "Не се сърди човече"

Преди време купихме едно "Не се сърди човече" за 2 лв. от близката книжарница. Разочарованието ми беше огромно, когато видях, че беше направено от тънък картон, на който трудно стояха пионките, защото не можеше да заеме правилната форма и беше истинско мъчение. Но за 2 лв. толкова. Дъщеря ми напоследък иска постоянно да играем, затова запретнах ръкави да си направим домашно "Не се сърди човече", още повече, че в оцветяването се включи и тя самата и удоволствието беше още по-голямо. Ако имате дете, което сега се учи да брои и смята или пък искате да поиграете заедно със семейството си и да се върнете в детството си, то този проект е точно за вас.


Какво ви е необходимо:
  • картон - използвах такъв от тортена кутия, но всеки по-дебел картон би свършил работа
  • ножица
  • линия
  • молив
  • гума
  • фулмастери
  • пастели
Изрежете квадратна форма от картона, като използвате линията за оразмеряването. Ако искате да направите стандартната игра, то тогава ще си поиграете по-дълго време в разчертаването на дъската за игра. Ако имате нетърпеливо дете до себе си, което иска да види по-бързо готовия резултат, то тогава е достатъчно да намерите приблизително средата на картона и да се развихрите от там насетне. Ние направихме камъчета, по които "човечетата" да стигнат от къщичките им на полянката до големия камък в средата, като внимават да не паднат във водата. Очертайте всичко първо с молив, трийте с гумата, ако се налага и на финала оцветете с фулмастери и/или пастели. Наредете дъската и сте готови за игра. Успех!

Коментари

EL каза…
Мисля, че вашето е по-хубаво от купешкото "Не се сърди човече". Даваш ми идея и ние да си направим.
Рали е задобряла много в рисуването май:))))
Поздрави и целувки:
Ел
May Alex каза…
О, мерси Ели, сигурна съм, че ще се справиш още по-добре и от мен :) Задобрява тя, още се учи да не излиза от очертанията, което е мнооого трудно :)
Поздрави и от нас!
Danina каза…
И на мен ми харесва повече от купеното! Много по-атрактивно е, а не толкова скучно като другото! Браво!