Хартиени мечти

В навечерието на Празника на жената, реших да ви представя една сръчна дама, която с ръцете си изработва невероятни красоти от хартия за всякакви празници и поводи – Йорданка Тодорова.   
Още от малка се увлича по рисуването на принцеси с пищни рокли, като детската й мечта е била един ден да има собствен бутик. Впоследствие завършва в Пловдивския университет далечната от изкуството и мечтата й специалност на икономист-информатик. Работи като секретарка в строителна фирма, но когато се ражда дъщеричката й, открива един нов свят – на майчинството и квилинга.

 
Преминава през изработването на календари и картички на Фотошоп, което и до днес й помага в работата, но впоследствие виждайки на живо картичка, изработена с квилинг техниката, хартията става за нея истинска мания. И така, отглеждайки детенцето си, в малкото свободни минути, в късните часове, когато всички спят, тя майстори с любов картички, които да радват хората, за които са предназначени. „Не съм предполагала, че да навиваш лентички от хартия, изрязваш и украсяваш ще ми носи такава радост и успокоение. Радвам се когато малката хване ножиците или инструмента за квилинг и „прави” картички, които естествено са по-хубави от тези на мама!!!”- разказва Йорданка. И така вместо да съжалява за нереализираната си мечта с бутика, с подкрепата и поощрението на съпруга си, Йорданка този път тръгва след друга мечта – тази на „картичкофурия”. Сами може да се насладите на невероятните й творби в блога й „Закъснели мечти”.
Изработка на роза от хартия

Избрах с нея да стартирам рубриката "Майстор Сръчко" не само, защото е майка и жена, което e в унисон с предстоящия празник, а защото е и прекрасен човек и приятел, който веднага откликна на предизвикателството ми да подготви нещо от хартия за 8 март – някакво цвете например, което всеки да може да изработи сам и да подари на своя любима жена, приятелка, майка. 
Това, което видях надмина очакванията ми, вместо едно единствено цветенце, тя поднесе  цяла кошница с цветя – за всички вас, невероятни жени, които следват мечтите си и сътворяват чудо всеки ден!




Коментари

EL каза…
Страхотна гостенка и много красиви и идейни цветя!
Поздрави и прекрасна седмица!
shewolf каза…
Mного красиви букети :) Успех на дамата и честит празник и на останалите такива :)