16 септември 2011

Парцалена гривна

След вълшебната гривна, която направих за дъщеря ми от ролка от плотерна хартия, ми се искаше за Парцал феста да подготвя и нещичко, което да става и за дамите. Трябваше ми подходящ размер картон подобен на ролката и намерих решението в тубусите, които са с идеален диаметър за дамската ръка. Реших да направя гривните с останали парцалчета. Особено, ако сте си шили някаква дреха и ви е останал плат, ще се получи чудесен аксесоар към нея.Ако искате да опитате сами, ето какво ще ви е необходимо: 
  • тубус
  • трион
  • ножица
  • парцали
  • моментно лепило
Изрязвате от тубуса гривната, с каквато широчина прецените. Рязането на дебелия картон не е много лесна работа, но човек когато е мотивиран се справя. Накъсвате си лентички плат с подходяща широчина. Може да комбинирате различни цветове и десени.

Навивате лентичките върху картонената гривна и накрая правите малко възелче, което подпъхвате и залепяте с една точица от моментното лепило. 
Време за справяне - не повече от 20 минути.Върху самия плат може да украсите с пайети, мъниста, кончета, въженца - каквото ви хрумне!
Приятно творчество!

2 коментара:

Анонимен каза...

От къде да намеря такъв тубус? Благодаря!

May Alex каза...

Това са вътрешни ролки от топове с плат, плотерна хартия...А може и да си купите тубус от книжарниците, да използвате ролки от тиксо...Въпрос на въображение :)