Камъчета-букви

Тази година си посъбрахме доста камъчета от морето - бели, нежни, заклаждани с години от морските вълни. Едва ли има дете, което да не е минало през фазата на колекциониране на камъни - всяко уникално, красиво по своемо. Дъщеря ми определено събира всякакви - от красиви, заоблени, до най-обикновен чакъл от улицата. Затова мисията да събере най-красивите от морския бряг беше приета с изключителен ентусиазъм :) И след като морските дни отминаха, решихме заедно да направим камъчета-азбука.


Необходими материали:
  • камъчета
  • фулмастери (бои)
  • лак
Първо очертахме буквичките перманентен маркер и от двете страни на камъчетата, след което оцветихме вътрешността с фулмастери, но може да използвате и бои (акрилни, темперни, водни).  Накрая фиксирахме с лак. Единствено, ако сте използвали акрилни бои, може да лакирате с четка, в останалите случаи се размазва, затова най-добре е да напръскате с безцветен спрей лак. 
Накрая изплетох и една торбичка, в която да съхраняваме нашата камъчена азбука. 
А Ралица е изключително доволна от резултата. След няколко дни започва новата учебна година, когато ще е вече в подготвителна група, а буквичките вече почти ги научи всичките :)

Коментари

Много хубава идея!