Арт пленер Врачански Балкан


През последният уикенд на юни в гр.Вършец ще се проведе артистичен  пленер, посветен на дивата природа. Събитието цели да привлече широкото общественото внимание към красотата на биологичното разнообразие и необходимостта да се отнасяме ежедневно с по-голяма отговорност към околната среда.  Пленерът ще има отворен фестивален характер и в него ще могат да се включат всички - професионални творци, деца, любители и  хора, които още не са открили артистичните си таланти.  
„ЕЛАТЕ ДА ТВОРИМ ЗАЕДНО”  е мотото на събитието, което ще се осъществи по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП Врачански Балкан” на ДПП „Врачански Балкан”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”. Пленерът се организира от Сдружение „Устойчиво Общество” с подкрепата на Община Вършец и сайтът „От нищо нещо”.   

На 29 юни при Алеята с чинарите във Вършец ще бъдат оформени артистични работилнички. Творци в различни жанрове на приложното и изящното изкуство ще покажат своето майсторство, използвайки изцяло природни или рециклирани материали. Те ще приканват жителите и гостите на Вършец да творят заедно с тях в своеобразните ателиета на открито.  Артистичната вечер ще завърши с акустичен концерт на група „Евентуално”.
На 30 юни арт пленерът ще продължи в местността Иванчова поляна, разположена източно от Вършец. Пленерът ще бъде изнесен в това емблематично и достъпно място сред дивата природа, за да могат творците и гостите на фестивала да се докоснат още по-пряко до удивителната красота на Врачанския Балкан.   
За допълнителна информация: https://www.facebook.com/ArtPlenerVrachanskiBalkan

Коментари