10 декември 2013

Моята Еко Коледа вече и в Пловдив

Фестивалът "Моята Еко Коледа", организиран от Сдружение "Устойчиво общество" ще се проведе за трета поредна година, като за първи път ще се осъществи и в гр.Пловдив в конферентната зала на Регионална Библиотека "Иван Вазов" (страничният вход) на 20, 21 и 22-ри декември. "От нищо нещо" е съорганизатор и медиен партньор на фестивала.

 Коледа е най-светлият празник в годината, но и времето, когато създаваме най-голям отпечатък върху околната среда и здравето си. Някои проучвания, до които човек може да достигне и сам, показват, че домакинствата изхвърлят пет пъти повече боклук и токсични газове в атмосферата само за една коледна вечер, което не е добре нито за бюджета ни, нито за планетата. За щастие, има и по-устойчив начин да изкарате весела Коледа, като спестите немалко средства и токсини в природата, и освен това дадете пример за добри навици на децата си.
Ако целта ви е да изживеете прекрасна семейна Коледа, но не за сметка на здравето, бюджета си и планетата, посетете базара "Моята Еко Коледа". Събитието се явява една по-устойчива алтернатива на „Голямото коледно пазаруване” и се организира за трета поредна година;
И тази година събитието ще предложи богато изложение на ръчно изработени украси и подаръци от еко и рециклирани материали на коледна тематика, както и пазар с дегустации на био и ръчно приготвени храни от традиционната коледна кухня.
"Моята Еко Коледа" е насочена най-вече към децата, предвид това, че първо тях искаме да вдъхновим за истинския смисъл на празника Рождество Христово. Организаторите са планирали разнообразни детски работилници, на които децата ще могат сами да приготвят коледни украси, подаръци за най-близките хора и коледни плодово-зеленчукови блюда за празничната трапеза. Родителите също са поканени в творилниците, като целта е те да бъдат насърчени да развиват устойчиво възпитание на децата у дома, с фокус към традициите, опазването на природата и околната среда.

Програмата на фестивала обхваща:
– Базар на ръчно изработени украси и подаръци от еко и рециклирани материали на тема "Еко Коледа"
- Био пазар на храни и изложение с дегустации на домашно приготвени екологични и традиционни храни в партньорството на местните читалища.
- Детски работилници Зелено Училище "Моята Еко Коледа" за устойчиво възпитание на децата, чиято цел е да възпитават и развиват култура за здравословен и природосъобразен начин на живот у децата на възраст над 3 години с личната ангажираност на самите родители.

Събитието в Пловдив: https://www.facebook.com/events/172336262973468/
Събитието в София: https://www.facebook.com/events/691254744241295/


Няма коментари: